23 Kasım 2013 Cumartesi

BOZUĞUN VAR MI SEVGİLİ OKUR?



cemil aydın


Son yıllarda MEB’in uygulamaya çabaladığı bir proje var: Okullar Yazarlarla Buluşuyor. Bu proje kapsamında görev yaptığım okula Ali Erkan Kavaklı adlı bir yazar geldi. Kendisini tanımıyordum. Diğer öğretmen arkadaşlar da tanımıyordu ve doğal olarak öğrenciler de. Bunun üzerine okul müdürü yazar hakkında bilgi edinmemizi ve programa katılacak öğrencilere bu bilgileri aktarmamızı istedi. Biz de alelacele hakkında bilgi topladık. Acele etmekte haklıydık! Koskoca Ali Erkan Kavaklı bir gün sonra okulumuzu şereflendirecek! Tabii olarak öğrencilerimize yazarımızı tanıttık. Hazırlıklarımızı tamamladık.

Gün bitti. Yazarımız Ali Erkan Kavaklı saat 10.00 sularında gelecekti. Tüm Türkçe öğretmenleri derslerinden çıkarıldı. Ali Erkan Kavaklı gelecek ya, herkes hazır bir vaziyette beklemeliydi. Çiçekler hazırdı ve çiçekleri takdim edecek öğrenciler heykel donukluğuyla bekliyorlardı ismini bir gün önce öğrendikleri yazarı.

Bir buçuk saatlik gecikmeyle yazarımız resmi araçla okula giriş yaptı. Bizleri tek tek selamladı, tokalaştı.

Salonda hazırlıklarımız tamamlanmıştı. Yazarımız ve proje tanıtılıp, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen İlim Yayma Cemiyeti’ne teşekkür edildikten sonra yazarımız programına başladı. Yazarımızı 1500 küsur seminer düzenlediğini söyledi, eserlerini uzunca tanıttı. Her türde eseri vardı. Çoğu kişisel gelişim kitabı olmak üzere, roman,hikaye,deneme türünde birçok türde eser verdiğini belirtti. Bir ara çok satıldığı için polisiye roman da yazdığını söyledi. Sonra öğrencileri çok fazla sayıda soru çözmeleri için motive etmeye çalıştı. Çeşitli konularda test çözme sözü veren öğrencilere kendini alkışlattırdı. Programın sunumu böylece bitti.

Sıra Kavaklı’nın kitaplarını imzalama törenine gelmişti. Kitapların fiyatı 5 TL’den başlıyordu. Öğrencilerin çoğunun yanında para yoktu. Parası olan üç beş öğrenci masaya yaklaştı. Bir öğrenci bir kitap seçip, yazara imzalaması için uzattı. Yazar kitabı imzaladı ve öğrenciye uzattı. Öğrenci de kitabın parasını utana sıkıla masaya bıraktı. Yazarımız parayı alıp kenara koydu. Para üstü vermesi gerekiyordu. Cebini yokladı, bozuğu yoktu. Gözleri yardımcısını aradı. O da ortalıkta yoktu. Daha sonra para üstünün verileceği söylenerek öğrenci uzaklaştırıldı. Üç beş öğrenci daha kitaplarını imzalattıktan sonra öğrenciler salonu boşalttı.

Bir öğretmen arkadaşımız yazarımızdan kütüphaneye bağışlaması için kitap istedi. Ancak yazarımız bu teklifi reddederek kitapları ancak indirimli verebileceğini söyledi. Biraz daha ısrar üzerine kitaplardan çok fazla gelir elde edemediğini ve yaza oğlanı evlendireceğini söyledi. Hepimiz hayretle birbirimize baktık. Yazarın bu tavrı üzerine müdürümüz ortamı yumuşatmak maksadıyla parasının karşılanması taahhüdüyle yazardan tüm kitaplarını imzalamasını istedi. Buna çok sevinen yazarımız salonda olmayıp arabanın bagajında olan diğer kitapların da getirilmesini istedi. Kitaplar geldi, tek tek imzalandı. Okul sitesine konması düşünülerek birkaç hatıra fotoğrafı çektirildi ve program sona erdi.

Organizasyonu düzenleyen İlim Yayma Cemiyeti’ne ve proje çalışmaları için MEB’e teşekkür ederiz.

İlim yayıldı, eğitimin ışığı aydınlattı okulumuzu.

Sayenizde yaza oğlanı evlendirecek Ali Erkan Kavaklı.
(Bu yazı Yordam Dergisi'nin 17.sayısında yayınlanmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder